TRADICIONALNI HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

30.08.2017.
TRADICIONALNI HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL
67. po redu Memorijal Borisa Hanžekovića posljednja je dva dana u Zagrebu ponovno okupio najveća imena domaće i svjetske atletike. Nastupilo je sedam aktualnih svjetskih prvaka, šest olimpijskih pobjednika i četiri osvajača Dijamante lige, a sve je s tribina pratio velik broj uzvanika, među kojima i  predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

„Ovim je spektaklom Zagreb ponovno pokazao da je prava sportska metropola. Publika je jednako srčano bodrila sve natjecatelje i tako im pružila atmosferu kakvu ova velika imena doista zaslužuju.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, posebno ističući izvrsne rezultate naših atletičara.

Čestitao je nezaustavljivoj Sandri Perković, koja je ne samo osvojila zlato, nego i srušila rekord mitinga uz hitac od 70.83 metara. „Još jednom je potukla konkurenciju i pokazala apsolutnu dominaciju u ovoj disciplini, u kojoj već godinama uvjerljivo sjedi na tronu.“, rekao je dr. sc. Andrija Mikulić koji je čestitku uputio i Sari Kolak. Ona je u svom prvom nastupu na Hanžeku, u bacanju koplja zauzela drugo mjesto s rezultatom od 61.86 metara.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić dan ranije, na fontanama je pratio i 3. Memorijal Ivana Ivančića na kojem je naš bacač kugle Stipe Žunić s hicem od 20,66 metara zauzeo šesto mjesto.