SVEČANA SJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA ZAGREBA

07.09.2020.
SVEČANA SJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA ZAGREBA

U Gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba. Povod sjednice bila je dodjela priznanja "Mladi Gradonačelnik Grada Zagreba 2020." Mateji Meštrović te predstavljanje sporazuma o suradnji Savjeta mladih Grada Zagreba i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Sve nazočne kao izaslanica predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage Prgometa, pozdravila je potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Ana Stavljenić-Rukavina, nakon čega se okupljenima obratio i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade.

Nakon uvodnog dijela, prezentiran je projekt priznanja "Mladi Gradonačelnik Grada Zagreba 2020." kojeg je Savjet mladih predstavio još u ožujku 2019. te je ovo već druga godina provedbe. Jedan od ciljeva ovog projekta je prikupiti nove i zanimljive ideje za programe i aktivnosti za mlade u Gradu Zagrebu, ali i općenito animirati sve mlade ljude da se zalažu za jedan ljepši, otvoreniji i ugodniji Zagreb. Ovogodišnja dobitnica priznanja je Mateja Meštrović koju je kandidirala Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Mateja je prisutnima održala kratku prezentaciju o svojim idejama i projektima - viziji obrazovnog sustava i radu centra za mlade grada Zagreba.

Tijekom drugog dijela sjednice predstavljen je  Sporazum o suradnji Savjeta mladih i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, kao savjetodavnog tijela mladih glavnoga grada i tijela studentskih predstavnika najvećeg sveučilišta. Samim sporazumom su propisani određeni ciljevi i metode suradnje ovih dvaju tijela.

Domagoj Leko, član Predsjedništva Studentskog zbora je također tijekom sjednice predstavio dosadašnje aktivnosti Zbora i želju za nastavkom suradnje sa Savjetom mladih.

FOTO: https://www.facebook.com/savjetmladih.gradazagreba