RUŽE U POVODU MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

08.03.2017.
RUŽE U POVODU MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
U povodu Međunarodnog dana žena predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić poklanjao je ruže ženama.
Predsjedniku su se pridružile gradske zastupnice Marija Kalebota, Dragica Nikolić i Bogdanka Srdić Vulpe te članice Hrvatske lige protiv raka.

Međunarodni dan žena je dan kad se prisjećamo svih hrabrih i odlučnih žena koje su nas kroz povijest zadužile svojim iznimnim doprinosom razvoju društva i našeg grada, ali jednako tako i svih onih žena, majki, supruga, kćeri i suradnica bez kojih ne bismo bili to što jesmo, a ruža je simbolična gesta kojom je predsjednik Gradske skupštine Grad Zagreba želio izraziti zahvalnost svojim sugrađankama: „Danas je dan kada odajemo počast svim hrabrim ženama koje su kroz povijest bile ustrajne u borbi za ženska prava i ravnopravnost spolova. Dakako, ni danas nije sve idealno. Uvijek može biti bolje, treba samo biti uporan. To svakog dana dokazuju i pokazuju moje prijateljice iz Hrvatske lige protiv raka. Izuzetno mi je drago što su mi se danas pridružile. One nesebično dijele svoja iskustva pomažu drugim oboljelim ženama da se što lakše suoče s tom opakom bolešću i smognu snage boriti se s njom. Od tih žena boraca možete uvijek nešto naučiti i upiti njihovu pozitivnu energiju“.

„Članica sam već 12 godina od kad sam prvi put oboljela od raka dojke. Iza mene su dvije borbe s rakom, ali i dalje mislim pozitivno, idem naprijed, gledam vedro na život. Družim se s prijateljicama, volim ples, volim pjesmu, volim život. Hvala predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba što nas podržava u svemu tome, a svim našim sugrađanima poručujem da misle pozitivno i žive pozitivno!“, rekla je Ljerka Jazbec, članica Hrvatske lige protiv raka.