Predsjednik Gradske skupštine primio predstavnike HAVK Mladost

16.04.2015.
Predsjednik Gradske skupštine primio predstavnike HAVK MladostDarinko Kosor predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, primio je predstavnike HAVK Mladosti: predsjednika Borisa Labara, dopredsjednika kluba Boška Lozicu i Dubravka Šimenca, jednog od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista.

Klub već duže vrijeme ima problema s financijama, a sada im prijeti i gašenje kluba zbog blokiranog računa, od strane bivših igrača.

„Došli smo u situaciju da, ukoliko nešto do 1. lipnja ne poduzmemo, u stečaj odlazi klub koji je uz RK Zagreb, NK Dinamo i KK Cibonu, jedan od zaštitnih znakova grada. Kao što prošle godine nismo dozvolili da u stečaj ode KK Cibona, uvjeren sam da će i sada zastupnici dignuti ruku za spas Mladosti, jer se radi o daleko manjem financijskom iznosu.“, rekao je Darinko Kosor.

O problemu u Mladost gradski zastupnici će biti upoznati na 25. sjednici skupštine koja će se održati  28. travnja 2015.

„Problem nije od jučer, a kulminirao je kad se naš glavni sponzor tvrtka Dalekovod prije par godine našla u financijskim problemima. U teškoj gospodarskoj situaciji nismo uspjeli pronaći nove sponzore i ostali smo samo na prihodima koje dobivamo od Zagrebačkog športskog saveza i to je bilo dostatno za pokrivanje 30 do 40 posto troškova kluba. U međuvremenu smo napravili značajnu rekonstrukciju momčadi u kojoj sada igraju uglavnom igrači iz našeg podmlatka koji mjesečno koštaju oko 75.000 kuna.“, objasnio  je Boris Labar.

„Imamo obećanje svih Klubova zastupnika u Gradskoj skupštini da će podržati prijedlog i uvrstiti pitanje Mladosti na dnevni red sjednice Gradske skupštine koja će se održati 28. travnja 2015., te da će se osigurati potrebna sredstva kako bi se izbjegao stečaj u koji sigurno ulazimo, ako ne izvršimo obveze prema tužbama bivših igrača Mladosti. Ja razumijem i njihovu situaciju, ali nikad ne bih tako postupio.“,  rekao je Dubravko Šimenc.