PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE POSJETIO KLUB ŽENA LIJEČENIH OD RAKA DOJKE

09.03.2017.
PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE POSJETIO KLUB ŽENA LIJEČENIH OD RAKA DOJKESvaki mjesec u Klinici za tumore, u sklopu programa podrške oboljelim ženama sastaje se Klub žena liječenih od raka dojke. Na ovotjednom sastanku pridružio im se u neformalnom druženju i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić.

Dočekale su ga mr.sc. Ivanka Špalj, dopredsjednica Hrvatske lige protiv raka, prof. Iva Pašalić, tajnica Hrvatske lige protiv raka, predsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke Mira Blažinović, Nada Đurinec, dopredsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke i Dobrila Krivec, članica Odbora Kluba žena liječenih od raka dojke te mnogobrojne članice Kluba.

Na samom početku druženja predsjednik je svakoj ženi poklonio ružu simbolično ružičaste boje, boje koja je simbol borbe protiv raka dojke.

„Pozdravljam našeg današnjeg gosta predsjednika Gradske skupštine, našeg velikog prijatelja. Svi koji nama daju srce i odvoje svoje vrijeme za nas, itekako su dobrodošli. Stoga vam ispred svih članica Kluba želim srdačnu dobrodošlicu!“, rekla je predsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke Mira Blažinović.

„Sretna sam što sam aktivna u ovom klubu i drago mi je da se opet družimo s predsjednikom. Hvala vam što se nam pomogli da 50. godišnjicu postojanja Hrvatske lige protiv raka dostojno obilježimo. Uz vašu podršku i sudjelovanje u svim našim aktivnostima odradili smo gotovo sve što smo naumili, a sad je pred nama obilježavanje Dana narcisa pa se nadam da ćete nam se i tom prilikom pridružiti“, poručila je mr.sc. Ivanka Špalj.

„Sve mi smo poput ružina grma ostale bez pokoje grane, ovako slikovito hoću dočarati kako karcinom ostavi trag na našim tijelima, ali naš duh je ostao netaknut. Mi smo zaslužile gledati u budućnost, ići samo naprijed. Hvala vam na ružama i još jednom: dobrodošli!“, poručila je Mira Blažinović.

„Naravno da ću vam se pridružiti u obilježavanju Dana narcisa. Moram naglasiti da je za mene vrlo važno biti dosljedan, održati danu riječ jer samo to čini zdrave temelje svakog odnosa, kako prijateljskog, tako i poslovnog. Obećao sam da ću se, bez obzira na funkciju, uvijek odazvati vašem pozivu i to i dalje stoji. Naime, vi ste me zadužile naučivši me izuzetno važnu životnu lekciju: uvijek treba smoći hrabrosti suočiti se sa svojim strahovima i traumama jer ih se samo tako može pobijediti. 32 godine nakon što je moja majka izgubila bitku s karcinomom, samo zbog vas sam ponovo kročio u ovu kliniku. Dakle, ja sam vaš dužnik. Moj dolazak i druženje sa vama nikad nije bilo i nikad neće biti uvjetovano onim čime ja bavim. Razlozi mojeg dolaska ovdje se vide, oni se osjećaju. Hvala vam na pozitivnoj energiji koju odašiljete, a koja me ispuni nakon svakog susreta sa vama“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

U nastavku druženja, uz puno smijeha, članice su podijelile svoja iskustva, probleme, ali i prijedloge kako riješiti čitav niz životnih problema.