Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba susreo se s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga

20.07.2017.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba susreo se s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić susreo se danas u prostorijama Zagrebačkog holdinga s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom Stojić Deban i članicom Uprave Danielom Franić.

Predsjednica Uprave Ana Stojić Deban predsjedniku GSGZ-a Andriji Mikuliću čestitala je na ponovnom imenovanju te ga upoznala sa stanjem u Holdingu i planovima za ovu godinu.

Predsjednika GSGZ-a upoznala je i s nefinancijskim izvješćem za stručnu javnost, koje je ove godine izdano prvi put i u kojem su prikazani svi mjerljivi podaci koji se tiču poslovanja, a koji nisu financijski. Plan je, naglasila je Stojić Deban, u idućih godinu dana pokrenuti sustav servisnih informacija u realnom vremenu, kako bi se približili mlađim korisnicima. Najavila je i kako će se na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba na jesen naći nova Odluka o javnoj usluzi prikupljanja otpada nastavno na Uredbu o gospodarenju komunalnim otpadom, te Izvješće o polugodišnjem poslovanju Zagrebačkog holdinga. Izdvojila je kao značajnije događaje prve polovice ove godine proces zatvaranje euroobveznice u iznosu od 2,3 milijarde kuna. U zadnjih par godina smanjena je cijena ukupnog zaduženja, ukupna zaduženost Zagrebačkog holdinga te, kako je kazala, smanjen je i broj zaposlenih. Posebno je istaknula transparentnost postupka zapošljavanja objavom javnih poziva.

Predsjednik GSGZ-a Andrija Mikulić naglasio je dobru dosadašnju suradnju Zagrebačkog holdinga i Gradske skupštine Grada Zagreba te istaknuo kako i u ovom mandatu želi nastaviti partnerski, kolegijalni odnos s njegovom upravom. Složio se kako je potrebno dodatno modernizirati Holding te pohvalio njegovu otvorenost prema građanima i korisničku službu koja im je preko pozivnog centra, internetske stranice i društvenih mreža uvijek dostupna. 

I predsjednica Uprave i predsjednik GSGZ složili su se da je gradske zastupnike potrebno dodatno informirati i educirati o radu Zagrebačkog holdinga te da bi se to najbolje moglo učiniti na tematskoj sjednici ususret predstavljanju Izvješća o polugodišnjem poslovanju Zagrebačkog holdinga.