Otvaranje novouređene športske dvorane Osnovne škole Nad lipom

05.10.2012.
Otvaranje novouređene športske dvorane Osnovne škole Nad lipom

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić prisustvovao je svečanom otvaranju novouređene športske dvorane Osnovne škole Nad lipom, jedne je od najstarijih škola u Republici Hrvatskoj za odgojno–obrazovni rad s učenicima s intelektualnim teškoćama u razvoju.
Događanju su prisustvovali dr. Dragan Korolija Marinić, gradski zastupnik, (predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec od 2009.g. do rujna 2012.g. ), Marko Grgić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec, Lidija Pongrac iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, članovi Vijeća gradske četvrti Črnomerec, Božena Horvat-Alajbegović predsjednica Vijeća MO Šestinski dol- Vrhovec, članovi školskog odbora i vijeća roditelja OŠ „Nad Lipom“.
Ravnateljica OŠ Nad Lipom Đurđica Ivančić zahvalila se Vijeću gradske četvrti Črnomerec i Draganu Koroliji Mariniću na inicijativi i uloženim sredstvima u obnovu školske dvorane te je istaknula kako je ovo „mala svečanost, a velika dobrobit“.
Na uređenje dvorane se čekalo tri godine. Iz proračuna VGČ je uloženo 230.000 kuna, a dodatnih 45.000 kuna iz mjesne samouprave
Dragan Korolija Marinić je naglasio kako je Vijeće gradske četvrti Črnomerec razvilo posebni senzibilitet za potrebe OŠ Nad Lipom, te kako se raduje i daljnjoj suradnji.
Davor Bernardić se osvrnuo na specifičnosti potreba učenika OŠ „Nad lipom“ i kazao kako trebamo inzistirati na društvenoj solidarnosti i omogućiti svoj djeci jednaki početak. Naglasio je kako je uloga lokalne zajednice u tome velika jer njene potrebe najbolje znaju upravo oni koji u njoj žive.
„Svatko od nas mora pronaći način kako pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Zahvaljujem Vijeću gradske četvrti Črnomerec i Mjesnom odboru na trudu koji su uložili u iznalaženje financijskih sredstava za obnovu školske dvorane. Gradska skupština je od početka ovom projektu dala svoju punu podršku. Ovoj djeci to puno znači u njihovom razvoju i naš je zadatak i cilj poticati mjesnu samoupravu sa još više sredstava i još više ovlasti“, istaknuo je Davor Bernardić koji je zajedno s gradskim zastupnikom Draganom Korolijom Marinićem i učenicima OŠ Nad Lipom u novoj dvorani zaigrao košarku.