JAVNOZDRAVSTVENE AKCIJE NA TRGU PETRA PRERADOVIĆA

14.10.2017.
JAVNOZDRAVSTVENE AKCIJE NA TRGU PETRA PRERADOVIĆAJavnozdravstvena akcija „Sačuvajmo zdrave dojke“ čiji je cilj jačanje svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih navika te redovnog pregleda i samopregleda dojki, održana je 14. listopada u organizaciji Udruge P.I.N.K. life i pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Humanitarnoj šetnji od Trga bana Jelačića do Trga Petra Preradovića, pridružio se i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić:

- Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i uvijek se rado odazivam na ovakve akcije koje za cilj imaju prije svega osvješćivanje javnosti i prevenciju. Jer upravo su to dva ključna segmenta – educirati se, znati prepoznati simptome i uzročnike bolesti i prevenirati! – kazao je Andrija Mikulić, ističući prije svega važnost svih volontera i ljudi koji rade za dobrobit drugih, koji pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nakon modne revije na kojoj su oboljele i liječene žene i žene iz javnog života nosile modele hrvatskih dizajnera, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić obišao je i Hrvatsko društvo za reanimatologiju, koje je na Trgu Petra Preradovića obilježavalo Europski dan oživljavanja srca.- Iznenadna srčana smrt jedan je od najčešćih uzroka smrti uopće, a upravo zahvaljujući poznavanju osnova oživljavanja srca svaki član zajednice nekome uspješno može spasiti život i na to ovdje danas upozoravamo: edukacija i prevencija, to je ono što je najbitnije! – rekao je Andrija Mikulić.