HUMANITARNI PROJEKT "UZ NAS NISTE SAMI"

15.10.2017.
HUMANITARNI PROJEKT "UZ NAS NISTE SAMI"Hrvatska radiotelevizija u sklopu tradicionalnoga humanitarnog projekta „Uz nas niste sami“ izravnim prijenosom koncerta 14. listopada podržala je humanitarnu akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Da život imaju“. Sredstva prikupljena tijekom trajanja akcije čiji je vrhunac bio koncert na kojem su nastupali brojni domaći izvođači namijenjena su izgradnji doma za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji s punoljetnošću moraju napustiti domove za djecu.

U izravnom televizijskom prijenosu u pozivnom centru na pozive građana odgovarale su brojne osobe iz javnog, kulturnog i političkog života pa tako i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić:

- Zahvaljujući ovoj akciji mladi ljudi koji žive u domovima imat će pravo na svoje snove, jer oni zaslužuju više i bolje, a to je da im se osiguraju osnovni životni uvjeti. To će u njima potaknuti želju za pomaganjem drugima jer su i oni sami prošli težak put - istaknuo je Andrija Mikulić.

Inače, u sklopu akcije prikupljeno je 850.000 kuna, a akcija traje do kraja godine te je humanitarni telefonski broj 060 9001 i dalje otvoren.