FORUM ZAGREBAČKIH UGOSTITELJA 2017.

08.11.2017.
FORUM ZAGREBAČKIH UGOSTITELJA 2017.S ciljem promocije gastronomske ponude zagrebačkih ugostitelja, ali i skretanja pozornosti javnosti na poteškoće s kojima se svakodnevno u svom radu susreću ugostitelji, u Zagrebu je u srijedu, 8. studenog održan Forum zagrebačkih ugostitelja.

Kako se moglo čuti neki od zaključaka ugostitelja koje će uputiti prema nadležnim tijelima su snižavanje stope PDV-a na ugostiteljske i turističke usluge na 10 %, ukidanje poreza na potrošnju, povećanje udjela praktične nastave kod ugostiteljskih zanimanja i povećanje kvota za strane radnike, smanjenje koeficijenta komunalne naknade i sličnih nameta koji otežavaju rad ugostiteljima.

Sa svim problemima u poslovanju zagrebački su ugostitelji predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andriju Mikulića upoznali još u listopadu prilikom zajedničkog susreta, a kako tada, tako i sada dao im je punu podršku:

- Zajedničkim snagama moramo pomoći zagrebačkim ugostiteljima kako bismo unaprijedili njihovo poslovanje, a samim time i očuvali dugu zagrebačku tradiciju ugostiteljstva! Zahvaljujem svim ugostiteljima jer su i oni dali svoj obol ovoj dosad rekordnoj turističkoj sezoni i želim čestitati svim dobitnicima posebnih priznanja Udruženja ugostitelja Zagreba! – kazao je dr. sc. Andrija Mikulić te najavio i konkretne poteze:

- Problemi ugostitelja su evidentni, ali ne i nerješivi i zato mi je posebno drago što mogu poručiti da radimo na realizaciji reformske mjere Vlade Republike Hrvatske, a to je objedinjavanje svih inspekcija! Nije dobro ni za ugostitelje ni za gospodarstvenike da danas u 16 ministarstava i 5 središnjih državnih tijela imamo preko 50 vrsta inspekcija. Inspekcija mora biti partner, a ne samo represivni aparat! – zaključio je dr. sc. Andrija Mikulić.