DODJELA MEDALJA GRADA ZAGREBA

28.07.2020.
DODJELA MEDALJA GRADA ZAGREBA

Na prigodnoj svečanosti, u palači Dverce, uručene su Medalje Grada Zagreba istaknutim pojedincima i društvima za posebne zasluge na području njihova djelovanja i rada.

Medalje Grada Zagreba je uručili su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet.

Dobitnici su: osam članova tima medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb koji su sudjelovali u pothvatu uspješnog razdvajanja sijamskih blizanki; medicinska sestra Alin Pranjić zbog iznimnog doprinosa u zdravstvenoj njezi u kući te rada s brojnim pacijentima na terenu; Specijalna bolnica za plućne bolesti Rockefellerova za postignute uzorne uspjehe u radu; svećenik i karizmatik fra Smiljan Dragan Kožul za promicanje tolerancije, ekumenskog te međureligijskog dijaloga; pijanist i glazbeni pedagog Vladimir Krpan za dugogodišnji doprinos hrvatskoj glazbenoj reproduktivnoj kulturi; kazališni redatelj Krešimir Dolenčić za izuzetna postignuća u dramskom stvaralaštvu; klapa Cesarice za izuzetna glazbena postignuća i afirmaciju ženskog klapskog pjevanja; Zagrebački orkestar ZET-a za 90-tu obljetnicu uzastopnog djelovanja, njegovanje puhačke glazbe i sudjelovanje u obilježavanju brojnih manifestacija od interesa za Grad Zagreb; plesni zbor Zagrepčanke i dečki u povodu njihove 25. obljetnice; dugogodišnja djelatnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Davorka Pejnović za uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu; radnik podružnice Čistoća Josip Smiljčić za hrabar čin sprječavanja pokušaja krađe; DVD Čučerje u povodu 61. obljetnice postojanja te doprinosa u razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području Grada Zagreba; te putopisac i fotograf Davor Rostuhar za uspješno završenu samostalnu ekspediciju na Južni pol.