ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE MLADIM HRVATSKIM INFORMATIČARIMA NA OSVOJENIM MEDALJAMA NA 31. MEĐUNARODNOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI

12.8.2019Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet čestitao je Patriku Paviću i Krešimiru Nežmahu na osvojenim srebrnim medaljama te Dorijanu Lendvaju i Pavelu Kliski na osvojenim brončanim medaljama.

Svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja, završila je 31. međunarodna informatička olimpijada koja se od 4. do 11. kolovoza održavala u Baku, Azerbajdžan. Na ovom najprestižnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Josip Klepec te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup i pripreme naših mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Ovaj program financira se iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

FOTO: www.mioc.hr