ČESTITKA U POVODU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DANA HRVATSKIH BRANITELJA

04.08.2017.
ČESTITKA U POVODU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DANA HRVATSKIH BRANITELJA Drage Zagrepčanke, dragi Zagrepčani,
 
svakoga 5. kolovoza s ponosom i zahvalnošću prisjećamo se veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluja. Zbog njenih razmjera i važnosti taj dan slavimo kao Dan pobjede u Domovinskom ratu. Svaka je hrvatska oslobodilačka akcija imala značenje, ali o Oluji govorimo s posebnim zanosom.

Sva će pozornost i ovaj put biti usmjerena prema Kninu, simbolu Domovinskog rata, s čije se tvrđave, u spomen na Oluju, svake godine podiže hrvatski barjak, simbol obranjene i slobodne zemlje.

Dan pobjede ne bismo slavili, niti bi Oluja bila naša najveličanstvenija akcija, da nije bilo naših branitelja koji su bili spremni dati život jer su toliko ljubili svoju zemlju i hrvatski narod. Vječno su nas zadužili i stoga se od nas očekuje da Lijepu našu izgradimo kao prosperitetnu zemlju dostojanstvenog života svih hrvatskih građana, da pridonosimo zajedništvu, toleranciji te, naposljetku, napretku svakog našeg grada i mjestašca pa i glavnog grada naše prekrasne zemlje.
 
Neka nam je svima na ponos naša slavna Oluja! Od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja,

dr. sc. Andrija Mikulić,
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba