ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

08.03.2017.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Drage Zagrepčanke,


Srdačno vam čestitam Međunarodni dan žena, dan na koji vam ponajprije izražavamo zahvalnost i poštovanje zbog vaše uloge u obitelji, društvu, cijelom čovječanstvu. Posebno želim izraziti zahvalnost svim majkama i suprugama koje u turbulentnoj svakodnevici imaju posebnu važnost za održavanje čvrstoće i postojanosti svih nas pripadnika muškog roda.

Kroz povijest, uloga i položaj žena bio je vrlo težak, podređen i bez osnovnih prava, zato se svake godine na ovaj dan sjećamo svih žena koje su svojom žrtvom i borbom za ravnopravnom ulogom u društvenoj zajednici izgrađivali demokratsko i tolerantno društvo. Na mnogim područjima života i društvenog djelovanja,  još uvijek postoji potreba da se umjesto velikih riječi prijeđe na djela, za istinsko vrednovanje položaja i ravnopravne uloge žene u suvremenom društvu.

Obilježavajući Dana žena prilika je da javno pokažemo poštovanje, priznanje i ljubav za njihovu ulogu i doprinos u razvoju društva i našega grada, naše Hrvatske.

U ovoj čestitki želim posebno istaknuti sve one žene s kojima sam protekle godine proveo mnogo vremena djelujući u javnozdravstvenim kampanjama. Ja ih zovem ženama-borcima, jer su upravo one svojim borbama za život i svojim javnim djelovanjem mnogim ženama, kao i muškarcima spasile život.

Drage Zagrepčanke, u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i moje osobno, čestitam Vam Međunarodni dan žena!


dr.sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba