ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU DANA VATROGASACA I DANA SVETOG FLORIJANA

04.05.2020.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE U POVODU DANA VATROGASACA I DANA SVETOG FLORIJANA

foto: https://www.facebook.com/vatrogascizagreb Epidemiološka situacija i stanje izvanrednih okolnosti uzrokovano covidom – 19 te potres koji je pogodio Zagreb promijenili su gotovo sve, osim požrtvovnosti i profesionalnosti hitnih službi i volontera.
 
Dobrovoljna vatrogasna društva i profesionalne vatrogasne postrojbe pokazale su, po tko zna koji put, da su njihovim članovima i zaposlenicima kontinuitet, hrabrost, požrtvovnost i nesebično pomaganje način života.
 
Humanost, stručnost, ugled i dobri međuljudski odnosi nisu samo kategorije u etičkom kodeksu, to su karakterne osobine ljudi koje generacijama prihvaćaju vatrogastvo kao poziv.
 
Kao što je sveti Florijan bio spreman trpjeti i na kraju dati život za vjeru i uvjerenja, tako i svaki vatrogasac gotovo svakodnevno nesebično riskira svoj život i zdravlje vjerujući u sebe, svoje kolege i pomoć nebeskog zaštitnika.
 
Ljudska humanost i međusobna ispomoć u nevolji i stradanjima organizirano djeluje na području Zagreba od 1870. godine, a danas sve nas čuva Vatrogasna zajednica Grada Zagreba koju čine impozantnih 55 dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Zagreba i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba.
 
Hvala što zbog vas spavamo mirnije. Hvala vam što ste usprkos pandemiji spašavali naše sugrađane i njihovu imovinu nakon potresa. Hvala na humanitarnom radu. Hvala vam na svemu!

 
U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, čestitam vam Dan vatrogasaca i Dan svetog Florijana!

prof.dr.sc. Drago Prgomet 
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba