ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA NEOVISNOSTI

06.10.2017.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA NEOVISNOSTI

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

dragi građani Hrvatske,


čestitam vam Dan neovisnosti, 26. obljetnicu postojanja hrvatske države! Želim vam da dočekate i proslavite ovaj dan s entuzijazmom i ponosom!

U hrvatsku su neovisnost ugrađene brojne žrtve koje su i naši sugrađani podnijeli za domovinu. Oni koji su dali život za stjecanje neovisnosti neka budu inspiracija nama u ova složena vremena da i mi našoj Hrvatskoj damo najbolje od sebe, svoje znanje i umijeće.

Unatoč tome što našu zemlju potresa sve veći broj odlazaka mladih ljudi, ali i cijelih obitelji, ne smijemo prestati vjerovati u Hrvatsku i činjenicu da svi možemo pridonijeti izgradnji boljeg života u Hrvatskoj.

Volio bih da Dan neovisnosti ove godine bude i proslava naše odlučnosti da naša Hrvatska postane dobro mjesto za život. Neka prevlada povjerenje u temeljne vrednote na kojima se gradila Hrvatska. Neka prevlada naš osjećaj uspjeha, sa željom da budemo još bolji!

U ime svih zastupnica i zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, čestitam vam svima 8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske!


Andrija Mikulić,
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba