ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA GRADA ZAGREBA

29.05.2020.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU DANA GRADA ZAGREBA


Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

 
u ime Gradske skupštine Grada Zagreba upućujem vam iskrene čestitke u povodu Dana Grada Zagreba  31. svibnja, koji slavi svoj dan na blagdan naše nebeske zaštitnice, Majke Božje od Kamenitih vrata!

Ovogodišnje slavljeničko obraćanje vama, dragi sugrađani, s velikom zahvalnošću posvećujem svima onima koji su svojim znanjem i nesebičnim zalaganjem pridonijeli da se posljedice iznenadnih i teških okolnosti koje su nas zadesile 2020. godine što brže i više ublaže. Bogata povijest Zagreba pokazuje da se ponosni i prkosni grad podno Medvednice, kakvim ga je opisao August Šenoa, sa punim pouzdanjem i svaki puta iznova može osloniti na svoj puk.

U čast Gradu Zagrebu, na njegov dan, dodjeljujemo godišnje Nagrade Grada Zagreba. U izboru dobitnika Nagrade vođeni smo njihovom izvrsnošću u znanju, kreativnosti i inventivnosti, profesionalnoj upornosti, etici i postignutim radnim rezultatima. Odabranima, koji svojim postignućima značajno pridonose našem zajedničkom, društvenom boljitku, dodjelom godišnjih nagrada javno se zahvaljujemo.

Postignuće svih nas je duh tolerancije i multikulturalnosti koji smo stvorili u našem glavnome gradu. Poštujmo s ljubavlju sve što smo mukotrpno i uz pomoć branitelja domovine i njezinih vrijednosti do sada obranili, sve ono što smo do sada zajednički izgradili. Gledajmo u našu budućnost s dobrom vjerom i budimo svjesni da naš osobni doprinos čini naš grad toplijim i ugodnijim domom za sve koji u njemu žive.

Tebi u čast, dragi Zagrebe,


prof. dr.sc. Drago Prgomet
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba