Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu blagdana Božića i Nove godine

23.12.2014.
Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu blagdana Božića i Nove godine

 

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,


godina na izmaku bila je puna izazova kojima smo bili stavljeni na kušnju.

Pa ipak, uspješno smo riješili većinu njih i uz vašu podršku nastavili dalje. Stoga vam hvala na povjerenju i podršci, poticaju da se i dalje trudimo opravdati ukazano nam povjerenje.


Božić je vrijeme pozitivnih duhovnih i ljudskih poruka koje nas u smiraj svake godine podsjećaju da nada može postati stvarnost. Podsjećaju nas na rođenje ljubavi, istine, smisla života, otklanjajući naš egzistencijalni strah i ispunjavajući nas snagom za nove visine, bez obzira na to koliko mi mislili da smo blizu dna.


Zbrajajmo blagoslove, pamtimo dobre ljude i lijepe trenutke, jer kao što piše u Poslanici Hebrejima: „Njegova smo kuća mi ako sačuvamo smjelost i ponos nade.“


Okrenimo se jedni drugima, poštujmo razlike, budimo ponosni na tuđe uspjehe, suosjećajmo s tuđom mukom, jer samo zajedno možemo pobijediti sve životne izazove, graditi bolje društvo, bolji grad, bolje sutra. Sukobi ruše i najčvršće kuće.


U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno želim vam u nadolazećim danima puno obiteljske i ljudske topline, ljubavi, zdravlja i sretnih trenutaka.

Čestit Božić i sretna nova godina!

 

Darinko Kosor

predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba