Božićna izložba Udruge Ozana

09.12.2014.
Božićna izložba Udruge Ozana

U Galeriji Kristofor Stanković otvorena je božićna izložba udruge Ozana pod nazivom ''Svojom snagom me zakrili''.

"Ozana" je udruga sa socijalno-humanitarnim ciljevima osnovana 1991. godine u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

''Važno je da Grad Zagreb i Gradska skupština Grada Zagreba, kroz svoje programe, podupiru rad ovakvih udruga. Tradicionalno se svake godine u prosincu ovakvo druženje održava u Gradskoj skupštini'', istaknuo je Darinko Kosor.

Izložba je prikaz rukotvorina koje su nastale kroz programe udruge. Uz rukotvorine, članovi se bave i brojnim sportskim aktivnostima.  U plivanju, plesu, dramskim igrama i vježbama postižu uspjehe i osvajaju medalje. Projektima udruga pokušava doći do sredstava, ali to je mukotrpan posao.

''Naš proračun zahtijeva još toliko sredstava da bismo opstali. Imamo 50 korisnika, 14 zaposlenih ljudi, a od toga 11 s visokom stručnom spremom. To je cijeli jedan pogon koji se svakodnevno događa, i sva ona nedostatna sredstva moramo prikupiti'', rekla je Vjera Lukavečki, ravnateljica udruge Ozana.

U galeriji Kristofor Stanković izlažu već 22 godine, a izložba će biti otvorena od 10. do 13. prosinca od 10:00 do 20:00 sati.