26. OBLJETNICA 145. I 144. BRIGADE HV

06.10.2017.
26. OBLJETNICA 145. I 144. BRIGADE HVU povodu Dana brigade Udruga veterana 145. brigade HV-a 6. je listopada kod spomenika poginulim dubravskim braniteljima u Parku dubravskih branitelja organizirala komemoraciju za sve poginule i umrle pripadnike ove brigade.

Na obilježavanju je sudjelovao i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, koji je na svečanoj akademiji koja je uslijedila nakon komemoracije istaknuo kako je uz ovu brigadu posebno vezan:

"Dio poginulih hrvatskih branitelja iz zagrebačke Dubrave su dečki s kojima sam proveo svoje djetinjstvo. Nastojim ih se sjetiti ne samo na današnji dan kada 145. brigada HV slavi svoju 26. obljetnicu, nego kad god je to prilika, jer da nije bilo njih mi danas ne bi imali hrvatsku državu! Hvala im na svemu!".

Na obilježavanju 26. boljetnice 144. brigade HV u Sesvetama 8. listopada, posebno se zahvalio i obiteljima umrlih i nestalih hrvatskih branitelja te istaknuo da su i sesvetski branitelji dali ono najvrjednije za svoju domovinu, a to je život."Ne možemo dozvoliti da se samo na obljetnice prisjećamo naših branitelja, nego to trebamo čini svaki dan. Trebamo i prenositi djeci da je ovo bio obrambeni, domovinski rat, a ne građanski!", kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.