100. obljetnica rođenja Većeslava Holjevca

22.08.2017.
100. obljetnica rođenja Većeslava HoljevcaU sklopu svečanog obilježavanja 100. obljetnice rođenja Većeslava Holjevca predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, kao dio delegacije Grada Zagreba, sudjelovao je na polaganju vijenaca pred spomenikom na Aveniji Većeslava Holjevca te na Grobnici narodnih heroja na Gradskom groblju Mirogoj.

Na prigodnoj svečanosti koja je uslijedila Gradskoj skupštini Grada Zagreba, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, obratio se kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te poručio kako je Većeslav Holjevac u svom 11-godišnjem mandatu ostavio neizbrisiv trag u modernom razvoju Grada Zagreba kao graditelj i vizionar. Podsjetio je na njegova najveća ostvarenja, a to su širenje grada južno od Save, stvaranje Novog Zagreba te otvaranje Zagrebačkog Velesajma, što je omogućilo i gospodarski razvoj grada.

„Pomaknuvši granice u tadašnjoj vizuri, izgradnji Zagreba, Većeslav Holjevac dao je novu strukturu gradu i što je najvažnije utkao je put kojim se Zagreb treba razvijati. Iz njegova rada i stvaralaštva možemo iščitati i glavnu pouku: moramo biti hrabri za donijeti velike odluke koje će imati dugoročne učinke za dobro generacija koje dolaze“, kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.